logo_org

Det magiske Højland

Dag 1 - over Sprengisandur

Du kører ud af Reykjavik imod highlands ruten Sprengisandur som ligger imellem to af Islands største gletsjere Hofsjokull og Vatnajokull. Det er mange interessante steder at se på denne rute, se under seværdigheder. Hvis du ønsker aktiviteter, er der muligt ved Nyidalur hytten at vandre til Vonarskard eller op på Tungafellsjokull gletsjer som er en central vulkan. Fjeldhytten ved Nyidalur er kun et example på overnatningsmuligheder på dag 1. Vi anbefaler at man booker overnatning tæt ved dette område.

Seværdigheder: Tjorsardalur, Hjalparfoss vandfald, Hrauneyjar Guesthus, Thorisvatn sø, Hagonguhraun lava area, Hagonulon lagune.

rock
rock

Dag 2 - det nordlige Island

Spændingen fortsætter når du kører ruten nord på gennem Sprengisand og ned til dalen Bardadalur. Der er også meget smuk naturoplevelse på denne rute, fantastiske vandfald og smukke søer at se på. Overnatning ved Myvatn.

Seværdigheder: Hrafnabjargafoss vandfald, Isholsvatn sø, Ingvararfoss vandfald, Aldeyjarfoss vandfald, og ikke mindst Godafoss (gudernes vandfald).

Dag 3 - Myvatn

Du bruger en hel dag at udforske Myvatn. Området omkring Mývatn byder på en frodig vegetation og mange fuglearter, hvoraf flere ikke findes andre steder i Europa. I udforsker vulkanske områder med pseudokratere, boblende mudderpøle og besynderlige lavaformationer i det geotermiske område, Námaskard. Overnatning Akureyri.

Seværdigheder: Myvatn, Skutustadagigar, Dimmuborgir, grjotagja, Namaskard, Krafla, Viti, Leirhnjukur, Akureyri

rock
rock

Dag 4 - over Kjølur til Hveravellir

I dag kører du fra Akureyri igennem Skagafjördur regionen indtil du drejer ned højlands ruten Kjølur som ligger i mellem gletsjerne Hofsjøkull og Langjøkull. Turen fortsætter over Kjølur som er en højlands vej (F35) i Island på ca. 160 km og det tager ca. 5 timer at køre vejen fra nord til syd. Herefter kører I videre til overnatningsstedet Hveravellir, som er et af de smukkeste geotermiske områder i verden. Overnatningen på Hveravellir hytte er mulighed for aftensmad og morgenmad samt muligheden for at bade i en varm kilde både morgen og aften.

Seværdigheder: Akureyri, Hveravellir.

Dag 5 - Kerlingafjøll og den gyldne cirkel

Du står tidligt op og kører til Kerlingafjøll. Når du ankommer til Kerlingafjøll er det vigtigt at du fortsætter op på fjeldet forbi hytten og kører indtil i ikke kan komme videre. Her tager du en vandretur i det smukke geotermiske område. Husk madpakker. Kaster man et flygtigt blik på bjergene omkring Kerlingafjøll, kunne man godt tro, at man var på en anden planet. I kører videre til mod den gyldne cirkel Gullfoss, Geysir og Thingvellir. Overnatning Reykjavik

Seværdigheder: Kerlingafjøll, Gullfoss, Geysir, Thingvellir nationalpark.

rock

Vilholdt Rejser - din Islandsspecialist

Island er vild, Island er smuk, Island er vildt smuk!